6 Ocak Dünya Elma Ağacı Günü (Apple Tree Day)

6 Ocak her yıl "Dünya Elma Ağacı Günü" olarak kutlanır. Bu özel gün, elma ağaçlarının önemini ve elma üretimindeki rolünü vurgular. Elma ağaçları, sağlıklı meyveler üreten, görsel olarak çekici ve doğal bir kaynak olan değerli bitkilerdir. Bu gün, insanları elma ağaçları hakkında bilgilendirmek, elma bahçelerini ziyaret etmek ve elma hasat etmek için bir fırsat sunar. İnsanlar, elma ağaçları hakkında bilgi edinebilir, elma toplayabilir ve elma ürünlerinin tadını çıkarabilirler. Aynı zamanda bu gün, ekolojik çiftçilik ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına dikkat çekmek için de bir platform sağlar.