27 Mayıs Dünya Güneş Kremi Günü (Sun Screen Day)

Dünya Güneş Kremi Günü, her yıl 27 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, insanları güneşin zararlı UV ışınlarından korunmaya ve cilt sağlığını önemsemeye teşvik eder. Güneş kremi kullanmak, cilt kanseri riskini azaltmaya, güneş yanığı ve erken yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur.
Dünya Güneş Kremi Günü, insanları güneş kremi kullanma alışkanlığı edinmeye, güneşin yoğun olduğu zamanlarda dışarıda korunmaya ve cilt sağlığını önemseyen bilinçli bir yaklaşım benimsemeye teşvik eder. Bu özel gün, güneş kremi ürünlerini inceleme, güneşten korunma ipuçlarını paylaşma veya güneş koruyucu ürünlerle ilgili etkinliklere katılma gibi etkinlikleri içerir. Dünya Güneş Kremi Günü, insanları güneşin keyfini çıkarmak için güvenli ve sağlıklı önlemler almaya teşvik eder.