7 Ağustos Dünya Deniz Feneri Günü (Lighthouse Day)

7 Ağustos - Dünya Deniz Feneri Günü (Lighthouse Day): Bu özel gün, deniz fenerlerinin önemini kutlamak ve denizcilik güvenliğine katkılarını onurlandırmak için ayrılmıştır. Deniz fenerleri, denizciler için önemli navigasyon işaretleri ve güvenlik noktalarıdır. Dünya Deniz Feneri Günü, insanları deniz fenerlerinin tarihi ve işleyişi hakkında bilinçlendirmeyi ve denizcilik kültürünü kutlamayı amaçlar. Bu gün, deniz fenerlerinin bulunduğu sahil bölgelerinde etkinlikler, turlar ve deniz feneri ziyaretleriyle kutlanır.