1 Eylül Dünya Emma Nutt Günü (Emma Nutt Day)

1 Eylül - Dünya Emma Nutt Günü (Emma Nutt Day): Bu özel gün, Emma Nutt'un Amerika'nın ilk kadın telefon operatörü olarak tarih yazmasını kutlamak için düzenlenir. Emma Nutt, 1 Eylül 1878'de Boston'da telefon santralinde göreve başlayan ilk kadın operatördür.
Dünya Emma Nutt Günü, kadınların iş hayatında ve iletişim sektöründe elde ettikleri başarıları vurgulamayı amaçlar. Bu gün, Emma Nutt'un öncülüğünde gerçekleşen ilerlemeleri hatırlamak ve kadınların iş dünyasındaki rolünü takdir etmek için bir fırsattır.