Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı

6 Mayıs, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı olarak kutlanan bir gündür. Hıdrellez, Türk ve Orta Asya kültürlerinde baharın başlangıcını temsil eden ve kutlanan bir bayramdır. Bu bayram, doğa, yenilenme, bereket ve bolluk temasını yansıtır. Hıdrellez gününde, çeşitli geleneksel ritüeller, dileklerin tutulması, bahar şenlikleri, müzik, dans ve eğlenceli etkinlikler düzenlenir. Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, toplumun birlik ve dayanışma içinde yeni bir döneme başladığı bir kutlama olarak değerlendirilir.