Adli Bilimler Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Adli Bilimler Bölümü, hukuk, tıp, kimya, biyoloji, fizik, matematik ve bilgisayar bilimleri gibi farklı alanlardaki bilimsel teknikleri kullanarak suçların aydınlatılmasına ve adalete hizmet etmeye odaklanan bir disiplindir. Bu bölüm, suç işlenmesi ile ilgili materyallerin ve kanıtların incelenmesi, analizi ve yorumlanması gibi konulara odaklanır. Adli Bilimler Bölümü öğrencileri, olay yerinde kanıt toplama, laboratuvar çalışmaları, adli tıp, balistik, el izi analizi, DNA analizi, diş hekimliği, belge incelemesi ve diğer teknik beceriler konusunda eğitilirler. Bu bilimsel teknikler, mahkemelerde ve savcılıklarda kullanılan kanıtların doğrulanması ve suçlu kişilerin tespit edilmesi için hayati öneme sahiptir.

Çalışma Alanları

Adli Bilimler Bölümü mezunları, adli tıp laboratuvarlarında, kriminalistik laboratuvarlarında, adli kimya laboratuvarlarında, özel dedektiflik firmalarında, hukuk firmalarında, devlet kurumlarında ve kolluk kuvvetlerinde çalışabilirler. Ayrıca, suç analizi ve adli bilimlerin diğer alanlarında uzman danışmanlık hizmetleri sunabilirler.