Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanlarında uzmanlaşmış profesyonelleri yetiştiren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, bilgi güvenliği, siber güvenlik, ağ güvenliği, veri güvenliği, siber saldırıların önlenmesi, bilgi güvenliği politikaları ve yasal düzenlemeler gibi konular üzerinde detaylı bir eğitim alırlar.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü öğrencileri, siber güvenlik konularında kapsamlı bir eğitim alır. Ağ ve veri güvenliği, siber güvenlik araçları, siber saldırılar, siber güvenlik yasaları ve yasal düzenlemeler, siber güvenlik politikaları gibi konular üzerinde yoğunlaşırlar.

Mezunlar, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önlerler ve güvenlik açıklarını tespit ederek güvenlik sistemlerini güncellerler. Ayrıca, danışmanlık yapabilir ve siber güvenlik araçları ve yazılımları geliştirerek kuruluşlara çözümler sunabilirler.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, siber güvenlik konularında yüksek talep nedeniyle genellikle işsizlik sorunu yaşamadan istihdam edilebilecekleri bir sektöre sahiptirler.