Aktüerya Bilimleri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Aktüerya Bilimleri Bölümü, finansal risk yönetimi, sigorta matematiği, istatistik ve ekonomi gibi alanlarda uzmanlaşmış bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, sigortacılık ve finans sektörlerinde risk analizi ve risk yönetimi konularında çalışırlar. Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrencileri, finansal matematik, risk analizi, istatistik, sigorta matematiği, sağlık ve emeklilik sigortaları, finansal raporlama ve muhasebe gibi konularda eğitim alırlar. Ayrıca, öğrenciler, programlama ve veri analizi konularında da becerilerini geliştirirler.

Çalışma Alanları

Aktüerya Bilimleri Bölümü mezunları, sigorta şirketleri, bankalar, finansal danışmanlık firmaları, yatırım şirketleri, hükümet kurumları, sağlık sektörü, emlak sektörü ve diğer birçok sektörde iş bulabilirler. Mezunlar, risk analizi ve yönetimi, finansal planlama, sigorta primleri, tazminat hesaplamaları ve emeklilik planları gibi konularda uzmanlaşmışlardır. Ayrıca, devlet kurumları, araştırma merkezleri, üniversiteler ve danışmanlık firmalarında da çalışabilirler.