Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Beslenme ve Diyetetik Bölümü, insan beslenmesi, diyetetik ve besin bilimi konuları üzerine eğitim veren bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, insan beslenmesi ve diyetetik ile ilgili konuları araştırır, sağlıklı beslenme planları hazırlar ve danışmanlık yaparlar. Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri, besin öğeleri, besin değeri, beslenme ihtiyaçları, besin takviyeleri, diyabet, obezite, kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklarla ilişkili beslenme konuları hakkında eğitim alırlar.

Çalışma Alanları

Ayrıca, beslenme değerlendirmesi, beslenme planı oluşturma, besin alerjisi ve intoleransı konularında da eğitim alırlar. Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları, sağlık kurumları, hastaneler, özel diyet merkezleri ve sağlıklı yaşam merkezlerinde diyetisyen olarak çalışabilirler. Mezunlar, bireylerin sağlıklı beslenmeleri konusunda danışmanlık yaparak, kişiye özel beslenme programları hazırlayabilirler. Ayrıca, sağlıklı beslenme hakkında seminerler vererek, halkı bilinçlendirebilirler. Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları, gıda sektöründe, gıda üretimi ve pazarlaması konusunda da çalışabilirler. Mezunlar, gıda ürünlerinin besin değerleri ve etiketlerinin hazırlanması konularında uzmanlaşarak, gıda sektörüne katkıda bulunabilirler. Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları ayrıca, beslenme konuları hakkında araştırmalar yaparak, yeni beslenme trendleri ve diyetleri geliştirebilirler. Ayrıca, gıda endüstrisindeki gelişmeleri takip ederek, besin takviyeleri ve sağlıklı gıda ürünleri konusunda araştırmalar yapabilirler.