Elektronik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektronik Mühendisliği bölümü, elektroniğin temel prensiplerini kullanarak elektrikle ilgili cihazların tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve test edilmesiyle ilgili bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, elektrik devreleri, mikroelektronik, bilgisayar sistemleri, iletişim sistemleri, sinyal işleme, güç elektroniği, kontrol sistemleri ve robotik gibi konularda eğitim alırlar.

Elektronik mühendisleri, elektronik ürünlerin tasarımı, üretimi ve test edilmesi ile ilgili görevleri yerine getirirler. Bu görevler arasında elektronik sistemlerin tasarlanması, devrelerin çizimi, bileşenlerin seçimi, yazılım programlama, test işlemleri ve üretim sürecinin yönetimi gibi işler yer alabilir. Ayrıca elektronik mühendisleri, elektronik sistemlerin sorunlarını tespit etmek ve bunları çözmek için de çalışırlar.