Apple Markasının En Güçlü İşlemcisi: M2 Ultra

Apple, kendi işlemci serisi Silicon'u kullanmaya başladıktan sonra kişisel bilgisayarlarda bir devrim başlattı ve bugün kişisel bilgisayarlar için geliştirilen en güçlü işlemcisi olan M2 Ultra'yı tanıttı. İşte M2 Ultra'nın neler vaat ettiği:

M2 Ultra, 134 milyar transistör içeriyor. Bu da bir önceki nesle göre %20 daha yüksek işlem gücü ve %30 daha hızlı görsel işleme kapasitesi anlamına geliyor. Bu güçlü işlemci, 24 çekirdekli CPU ve 76 çekirdekli GPU'ya sahip. Ayrıca 32 çekirdekli Neural Engine'e de sahip olan bu bilgisayar, saniyede 31,6 trilyon işlem kapasitesine ulaşabiliyor. M2 Ultra ayrıca 192 GB'a kadar RAM desteği sunuyor.

Bu işlemciyle çalışan bir bilgisayarla, saniyede 800 GB hızında hafıza işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Aynı anda 6 farklı Apple Pro XDR monitöre bağlanabilme özelliği, ProRes encode ve decode yetenekleri, 800 GB/s hafıza bant genişliği ve UltraFision mimarisi gibi özellikler de M2 Ultra'yı etkileyici kılıyor.

M2 Ultra, özellikleri sayesinde sinema, fotoğrafçılık, oyun tasarımı, animasyon, yazılım, veri işleme ve siber güvenlik gibi alanlarda tercih edilecek bir bilgisayar olma potansiyeline sahip. Bu bilgisayarın Mac Studio ve profesyonel amaçlar için kullanılan Mac Pro gibi modellerde yer alması bekleniyor.