Autodesk Inventor Eğitimi Sertifika Programı Nedir

Autodesk Inventor, 3D mekanik tasarım, simulasyon ve veri yönetimi için bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımıdır. Autodesk Inventor Eğitimi Sertifika Programı, öğrencilere Autodesk Inventor yazılımının kullanımı hakkında temel ve ileri seviyede bilgi ve beceriler sunar. Program, öğrencilerin parça ve montaj tasarımı, analizi, simülasyonu ve veri yönetimi konularında pratik deneyim kazanmasını sağlar. Program aynı zamanda öğrencilerin üretim, imalat ve mühendislik endüstrilerindeki tasarım ve mühendislik ekipleriyle işbirliği yapma becerilerini de geliştirmeyi hedefler.

• Autodesk Inventor Eğitimi Sertifika Programı'nın içeriği aşağıdaki konuları kapsayabilir:
  • Autodesk Inventor'a Giriş: Autodesk Inventor yazılımının temel özellikleri ve arayüzüne giriş.
  • Parça Tasarımı: Parça tasarımında kullanılan 2D ve 3D nesneler, eğri ve yüzey modelleri, katı modeller ve parametrik tasarım kavramları.
  • Montaj Tasarımı: Parçaların montajlanması ve tasarımında kullanılan kısıtlamalar, bağlantılar ve hareketler.
  • Analiz ve Simülasyon: Tasarım ve montajların fiziksel davranışlarının analizi ve simülasyonu için gerekli araçlar.
  • Veri Yönetimi: Tasarım dosyalarının yönetimi, paylaşımı ve takibi için kullanılan araçlar ve yöntemler.
  • Projeler ve Uygulamalar: Öğrencilerin öğrendikleri konuları kullanarak gerçek hayatta karşılaşabilecekleri tasarım projeleri üzerinde çalışmaları ve uygulamaları.

Bu programı tamamlayan öğrenciler, Autodesk Inventor yazılımını kullanarak mekanik tasarım projeleri oluşturma, analiz etme ve simüle etme konusunda temel ve ileri düzeyde bilgi ve beceri kazanacaklar. Ayrıca, üretim, imalat ve mühendislik endüstrilerindeki tasarım ve mühendislik ekipleriyle işbirliği yapma konusunda da deneyim kazanacaklar.

Sertifika Programına Bakınız.

Autodesk Inventor Eğitimi Sertifika Programı