B1 Seviye İngilizce Eğitimi Sertifikası Nedir

B1 Seviye İngilizce Sertifikası, orta seviyede İngilizce dil becerilerini doğrulayan uluslararası kabul görmüş bir sertifikadır. Bu seviyede, bir kişi temel İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine sahip olmalıdır.

B1 Seviye İngilizce sertifikası, Avrupa Dil Portföyü'nde (CEFR) "Orta" seviye olarak tanımlanır. Bu seviye, günlük hayatta kullanılan sıklıkla karşılaşılan konulara aşina olan bir kişinin, konuşulan İngilizceyi anlamak ve basit cümleler kullanarak kendini ifade etmek için yeterli kelime dağarcığına sahip olması gerektiği anlamına gelir.

Sınav, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini test eden dört bölümden oluşur. B1 Seviye İngilizce sertifikası, iş veya eğitim için İngilizce gerektiren birçok kurum ve işveren tarafından kabul edilir. Sertifika, bir kişinin İngilizce dil yeterliliğini doğruladığı için, İngilizce konuşulan bir ülkede çalışmak veya okumak isteyenler için de faydalıdır. Sertifika, özellikle turizm, satış, hizmet, eğitim ve sağlık sektörlerinde İngilizce konuşulan ülkelerde çalışmak isteyenler için önemlidir.

B1 Seviye İngilizce sınavları, örneğin Cambridge English B1 Preliminary, Trinity ISE I ve Pearson PTE General Level 2, bu seviye sertifikasını almak için alınabilen yaygın sınavlardan bazılarıdır.

Sertifika Programına Bakınız.

B1 Seviye İngilizce Eğitimi Sertifikası