Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.
Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.
Babagannuş Nedir / Nasıl Yapılır
Babagannuş, Türk mutfağının geleneksel bir mezze (soğuk ara sıcak) yemeğidir ve özellikle yaz aylarında tercih edilen hafif ve lezzetli bir tariftir. Babagannuş, patlıcan, biber ve domates gibi sebzelerin bir araya getirilmesiyle yapılır.
- Malzemeler:
2 orta boy patlıcan
2 yeşil biber
2 domates
2 diş sarımsak
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı olarak taze nane veya maydanoz
- Yapılışı:
Patlıcanları közlemek için közleme makinesi veya ocak üzerinde doğrudan ateşte közleme yapabilirsiniz. Patlıcanların cildi siyahlaşana ve kabukları kabarana kadar közleyin. Kabukları soyun ve közlenmiş patlıcanları ince bir şekilde doğrayın.
Yeşil biberleri yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Sarımsakları ezerek ya da rendeleyerek küçük bir kasede püre haline getirin.
Bir karıştırma kabında közlenmiş patlıcanları, yeşil biberleri ve domatesleri karıştırın.
Sarımsak püresini, zeytinyağı ve limon suyunu sebzelerin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve tatlarının birbirine karışmasına izin verin.
Babagannuşu bir servis tabağına alın. Üzerini ince doğranmış taze nane veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Babagannuş, taze ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz.
Not: Bazı insanlar babagannuşa nar ekşisi veya sumak gibi ek malzemeler eklerler. Damak zevkinize göre tarifi özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, bu tarifte yerine göre zeytinyağının miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.