Bağımlılık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Bağımlılık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı, bağımlılığın psikolojik temellerini, risk faktörlerini, değerlendirme yöntemlerini ve müdahale stratejilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere bağımlılık psikolojisi teorilerini, bilişsel davranışçı terapi, grup terapisi, aile terapisi ve psikoterapi gibi tedavi yöntemlerini öğretir. Mezunlar, bağımlılık danışmanlığı merkezlerinde çalışabilir, araştırma yapabilir, bağımlılıkla ilgili politika ve programlar oluşturabilir ve bağımlılıkla mücadele eden bireylere destek sağlayabilirler.