İnsan Kaynakları Ve Sosyal Güvenlik Yl. Prg. Nedir ?

İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Yüksek Lisans Programı, iş dünyasında insan kaynakları yönetimi ve sosyal güvenlik sistemleri konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere sosyal güvenlik mevzuatı, sosyal güvenlik politikaları, sosyal güvenlik fonları, emeklilik sistemi, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.
Öğrenciler, işverenlerin ve çalışanların sosyal güvenlik haklarını koruma, işverenlerin sosyal güvenlik katkılarını yönetme, emeklilik sistemlerinin planlama ve yönetimini gerçekleştirme gibi becerileri geliştirirler.

İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Yüksek Lisans Programı mezunları, işverenlerin sosyal güvenlik süreçlerini yönetme, çalışanların sosyal güvenlik hakları konusunda danışmanlık yapma veya sosyal güvenlik kurumlarında görev alma gibi alanlarda çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca, sosyal güvenlik politikalarını analiz etme, mevzuatı takip etme ve sosyal güvenlik reformlarına katkı sağlama gibi görevlerde yer alabilirler.