Ekonometri Yüksek Lisans Programı Nedir

Ekonometri Yüksek Lisans Programı, istatistik ve ekonomi disiplinlerinin birleştiği bir programdır. Bu programda öğrenciler, ekonomik verileri analiz etmek, ekonomik modeller oluşturmak ve ekonomik olayları tahmin etmek için istatistiksel yöntemleri kullanmayı öğrenirler.

Ekonometri, ekonomik teorilerin deneysel verilerle test edilmesini sağlar ve ekonomik politikaların etkilerini değerlendirmeye yardımcı olur. Mezunlar, finans kurumlarında, kamu sektöründe, araştırma kurumlarında ve uluslararası kuruluşlarda ekonomik analist, veri bilimci veya konsültan olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapma ve ekonomik araştırmalar yürütme imkanı da vardır.