Bağımlılık Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bağımlılık Yüksek Lisans Programı, bağımlılıkla ilgili konuları inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere bağımlılık süreçlerini, bağımlılığın fizyolojik ve psikolojik etkilerini, bağımlılıkla mücadele stratejilerini ve bağımlılıkla ilgili toplumsal ve sağlık politikalarını öğretir. Mezunlar, bağımlılık tedavi merkezlerinde çalışabilir, toplum sağlığı kuruluşlarında görev alabilir, bağımlılıkla ilgili projelerde çalışabilir ve bağımlılıkla mücadele konusunda danışmanlık yapabilirler.