Göz Farmakolojisi Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Göz Farmakolojisi Yüksek Lisans Programı, göz sağlığı ve farmakoloji alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere göz hastalıklarının farmakolojik tedavisi, ilaçların etkisi, gözün farmakokinetiği ve farmakodinamiği gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Program mezunları, oftalmoloji kliniklerinde, göz hastanelerinde veya ilaç firmalarında çalışarak göz sağlığı alanında farmakolojik tedavi süreçlerini yönetebilir, klinik araştırmalara katkıda bulunabilir veya ilaç endüstrisinde farmakoloji uzmanı olarak görev alabilirler.