Bilgi Ve Belge Yönetimi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, belge yönetimi, bilgi yönetimi ve arşivcilik alanlarında eğitim veren bir disiplindir. Bu bölümde öğrenciler, belgelerin düzenlenmesi, dijital arşivleme, bilgi yönetimi ve kütüphane yönetimi gibi konuları araştırır ve uygularlar. Öğrenciler, belge yönetimi, arşivcilik, kütüphane yönetimi, dijital arşivleme, bilgi yönetimi, bilgi kaynakları ve bilgi hizmetleri gibi alanlarda eğitim alırlar. Mezunlar, kamu kurumları, özel sektör ve diğer kuruluşlarda belge yönetimi, arşivcilik, bilgi yönetimi ve diğer ilgili konular üzerine çalışabilirler. Ayrıca, belgelerin yönetimi ve arşivlenmesi, dijital arşivleme, bilgi güvenliği ve veri yönetimi gibi konularda danışmanlık yapabilirler. Kurumların arşivlerinin düzenlenmesi ve bilgi yönetim sistemlerinin kurulması konularında da çalışabilirler. Ayrıca, arşivlerin dijitalleştirilmesi ve bilgi yönetimi üzerine araştırmalar yaparak kuruluşların verimliliğini artırabilirler.