Bilgisayar Bilimleri Yl. Prg Nedir / Ne İş Yapar ?

Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans Programı, bilgisayar bilimleri disiplininde ileri düzeyde eğitim ve araştırma imkanı sunan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere bilgisayar sistemleri, algoritmalar, veri yapıları, yapay zeka, veritabanı yönetimi ve bilgisayar teorisi gibi konuları derinlemesine öğretir. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, öğretim görevlisi olarak çalışabilir veya endüstriyel projelerde yer alabilirler. Çalışma alanları arasında üniversiteler, araştırma kuruluşları ve teknoloji şirketleri yer alır.