Farmasotik Teknoloji Yüksek Lisans Programı Nedir

Farmasotik Teknoloji Yüksek Lisans Programı, ilaçların üretim süreçlerini, ilaç formülasyonlarını, ilaçların fiziksel ve kimyasal özelliklerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaç formülasyon teknikleri, ilaç üretim süreçleri, ilaçların stabilitesi, ilaçların kontrollü salınımı ve ilaçların biyoyararlanımı gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, kalite kontrol laboratuvarlarında veya akademik kurumlarda çalışabilirler. İlaç formülasyonlarının geliştirilmesine katkıda bulunabilir, ilaç üretim süreçlerini optimize edebilir, ilaçların depolama ve stabilite koşullarını belirleyebilir ve ilaçların kalite kontrolünü sağlayabilirler. Ayrıca, ilaçların biyoyararlanımını artırmak için yeni teknolojiler ve ilaç taşıyıcı sistemler geliştirebilirler.