Halk Sağlığı Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Halk Sağlığı Yüksek Lisans Programı, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi üzerine odaklanan bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere halk sağlığı prensipleri, epidemiyoloji, biyoistatistik, çevre sağlığı, sağlık politikaları, sağlık yönetimi ve toplum tabanlı sağlık hizmetleri gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, sağlığın iyileştirilmesi, hastalık önleme, sağlık eğitimi ve kamusal sağlık stratejileri konularında becerilerini geliştirir. Mezunlar, sağlık bakanlıklarında, kamu sağlığı kurumlarında, yerel yönetimlerde, uluslararası sağlık kuruluşlarında, araştırma merkezlerinde veya sağlık danışmanlık firmalarında halk sağlığı uzmanı, sağlık politikası analisti, epidemiyolog, sağlık yöneticisi veya sağlık eğitimcisi gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, akademik düzeyde araştırma ve öğretim yapabilir, toplum tabanlı projeler geliştirebilir ve sağlık politikalarının oluşturulmasında etkili rol oynayabilirler.