Biyobilişim Ve Hesaplamalı Biyoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyobilişim ve Hesaplamalı Biyoloji Yüksek Lisans Programı, biyoloji alanında hesaplamalı yöntemlerin ve bilgisayar tabanlı analizlerin kullanımını araştıran bir programdır. Bu programda, genomik veri analizi, biyoenformatik algoritmaları, protein yapı modelleme, sistem biyolojisi ve biyoinformatik veri madenciliği gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, biyoinformatik araçlarının kullanımı, programlama becerileri, büyük veri analizi ve biyobilgi veritabanlarının kullanımı gibi konular öğretilir. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, biyoteknoloji şirketlerinde veya araştırma merkezlerinde genetik ve genomik analizler gerçekleştirebilir veya ilaç geliştirme süreçlerinde çalışabilirler. Ayrıca, sağlık sektöründe veya tarım sektöründe biyoinformatik danışmanlığı yapabilirler.