Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Programı, mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları konularında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, klinik mikrobiyoloji, mikrobiyal epidemiyoloji, laboratuvar teknikleri, enfeksiyon hastalıklarının tanı ve tedavisi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, hastanelerde klinik mikrobiyolog olarak çalışabilir, enfeksiyon hastalıkları laboratuvarlarında görev alabilir, sağlık kuruluşlarında enfeksiyon kontrol birimlerinde çalışabilir veya akademik kariyer yapabilirler. Mikrobiyolojik testlerin yorumlanması ve tanısal değerlendirme yapabilir, enfeksiyon kontrol programlarının geliştirilmesine katkıda bulunabilir ve enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili araştırmalar yapabilirler.