Biyoteknoloji Ve Genetik Yl .Prg. Nedir ?

Biyoteknoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programı, biyoteknoloji ve genetik mühendisliği disiplinlerinin birleştiği bir programdır. Bu programda, öğrenciler genetik mühendislik teknikleri, moleküler biyoloji, genetik analiz ve biyoteknoloji uygulamaları konularında derinlemesine bilgi ve beceri kazanırlar.

Genetik mühendislik yöntemleriyle genetik materyal üzerinde değişiklik yapma, rekombinant DNA teknolojileri, gen terapisi, genetik testler ve biyoteknolojik ürün geliştirme gibi konular üzerinde çalışılır. Biyoteknoloji ve Genetik mezunları, ilaç endüstrisi, genetik laboratuvarlar, tarım sektörü, biyoteknoloji firmaları ve araştırma kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, tıbbi genetik, tarımsal biyoteknoloji, moleküler teşhis, gen terapisi ve biyomedikal araştırmalar gibi alanlarda da uzmanlaşma imkanına sahiptirler.