Görme Engellilerin Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Görme Engellilerin Eğitimi Yüksek Lisans Programı, görme engelli bireylerin eğitimine odaklanan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, görme engelli bireylerin öğrenme ve gelişim ihtiyaçlarını anlama, eğitim materyalleri ve yöntemleri geliştirme, özel eğitim programları oluşturma ve entegrasyon süreçlerine destek sağlama konularında derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrencilere görme engelli bireylerin öğrenme ortamlarını uygun hale getirme, Braille alfabesini öğretme, teknolojik destekleri kullanma ve rehberlik hizmetleri sunma gibi beceriler kazandırılır. Program mezunları, özel eğitim kurumlarında, öğretmenlik yapabilir, görme engelli bireylere yönelik eğitim materyali geliştirme ve değerlendirme çalışmaları yapabilir, rehberlik hizmetleri sunabilir veya ilgili kamu kurumlarında danışmanlık görevlerinde bulunabilirler. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarında ve özel eğitim merkezlerinde de çalışma fırsatları bulunmaktadır.