Göç Çalışmaları Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Göç Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, göç olgusunu multidisipliner bir yaklaşımla inceleyen ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, göçün sosyolojik, ekonomik, politik ve kültürel boyutlarını ele alırken, göçün nedenlerini, etkilerini ve yönetimini anlamaya odaklanır. Öğrencilere göç politikaları, entegrasyon süreçleri, sığınma hukuku, toplumsal cinsiyet ve göç ilişkisi gibi konularda bilgi ve beceriler sağlar.

Program mezunları, uluslararası göç kuruluşlarında, akademik kurumlarda, sivil toplum örgütlerinde, hükümet kurumlarında veya insan hakları alanında çalışarak göçle ilgili araştırma yapabilir, politika oluşturabilir ve entegrasyon süreçlerine katkıda bulunabilirler. Ayrıca, göçmenlerle çalışan sosyal hizmetler, danışmanlık ve eğitim alanlarında da kariyer fırsatları bulunmaktadır.