Çince Mütercim Ve Tercümanlık Bölümü Nedir ?

Çince Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, Çince dilini akıcı bir şekilde konuşabilen, okuyabilen ve yazabilen öğrencilere yönelik bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrencilere, Çince ve Türkçe arasında tercüme yapmak için gereken teknik beceriler, dilbilgisi ve sözcük dağarcığı gibi konular öğretilir. Çince Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nde öğrenciler, Çince dilini okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirerek, farklı alanlarda tercümanlık yapacakları mesleki becerileri kazanırlar. Ayrıca, Çin tarihi, edebiyatı, sanatı, siyaseti ve toplumu hakkında da geniş bilgi sahibi olurlar.

Çalışma Alanları

Çince Mütercim ve Tercümanlık mezunları, Çince konuşan ülkelerde veya Türkiye'de, özellikle ticaret, turizm, kültür ve sanat gibi alanlarda, şirketlerde, büyükelçiliklerde, konsolosluklarda, devlet kurumlarında, Çince öğretmenliği yapabilirler. Ayrıca, serbest çalışarak veya çeviri ajanslarında da iş bulabilirler.