Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü, malzemeleri ve cihazları nanoskala boyutunda tasarlamayı ve üretmeyi amaçlayan bir disiplindir. Bu bölümde, öğrencilere fizik, kimya ve malzeme bilimi konularında bir temel sağlanır ve nanoteknolojinin mühendislik prensiplerini kullanarak nasıl uygulanabileceği öğretilir.Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları, çeşitli endüstrilerde çalışabilirler. Bu alanın özellikle elektronik, tıp, savunma, enerji, gıda ve malzeme üretimi sektörlerinde uygulanabilir uygulamaları vardır.

Nanoteknoloji Mühendisleri, araştırma laboratuvarlarında, üniversitelerde, hükümet kurumlarında veya özel sektörde iş bulabilirler. İşleri, nanoteknoloji tabanlı malzemeler ve cihazların tasarımı, üretimi, karakterizasyonu ve test edilmesini içerebilir. Ayrıca, nanoteknolojinin endüstriyel uygulamaları, üretim yöntemleri ve güvenliği konularında danışmanlık da yapabilirler.