Çocukluklarda Mahremiyet Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Çocukluklarda Mahremiyet Eğitimi Sertifika Programı, çocukların cinsel taciz, istismar ve şiddete karşı kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu programın hedefi, öğrencilere çocuk istismarının ne olduğu, bedenlerine dokunulmasının nasıl yanlış olduğu ve kimlerin onlara dokunamayacağı gibi konularda farkındalık kazandırmaktır.

Eğitim programı, çocuklara güvenli ve güvensiz dokunuşların nasıl fark edilebileceği konusunda bilgi verir. Program ayrıca çocukların kendilerini ifade etme ve hissettiklerini ifade etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu programın içeriği arasında çocuklara kişisel alanlarının önemi, iyi ve kötü dokunuşlar, güvenilir yetişkinlere güvenme, mahremiyet ve sınır koyma gibi konular yer alabilir.

Program, öğretmenler, pedagoglar, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve diğer ilgili meslek mensupları için faydalı bir eğitim aracıdır. Ayrıca bu program, çocuklarla çalışan tüm yetişkinlerin, çocukların güvenliğini sağlamak için önemli bir araç olarak da kullanılabilir. Program sonunda başarılı olan katılımcılar, Çocukluklarda Mahremiyet Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanırlar.

Sertifika Programına Bakınız.

Çocukluklarda Mahremiyet Eğitimi Sertifika Programı