Power Analizi Sertifika Programı Nedir?

Tablo verileri ya da elde edilen verilerin analiz edilmesi için yapılan istatistiksel analizlerin doğru sonuçlar verebilmesi için önemli bir adım olan "güç analizi" kavramı, son yıllarda hem akademik hem de endüstriyel araştırmalarda sıklıkla kullanılmaktadır. SPSS, R ya da SAS gibi istatistiksel yazılımlar kullanılarak gerçekleştirilen güç analizi, örneklem büyüklüğü, önem düzeyi, hata düzeyi, etki büyüklüğü gibi faktörleri hesaba katılarak analiz edilmekte ve sonuçların istatistiksel güvenilirliğinin arttırılması hedeflenmektedir.

Power Analizi Sertifika Programı, katılımcılara güç analizi yöntemlerinin temel kavramlarını, güç analizinin önemini ve özellikle SPSS yazılımı kullanılarak güç analizi yapabilme becerisini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Program içeriği genellikle şu başlıklardan oluşmaktadır:

• Güç analizinin tanımı ve önemi
  • Örneklem büyüklüğü belirlemede güç analizi yöntemleri
  • SPSS programı kullanarak güç analizi yapma
  • Etki büyüklüğü hesaplama ve sonuçları yorumlama
  • Güç analizinde hata düzeyi ve önem düzeyi faktörleri
  • Güç analizinde alternatif yöntemler ve karşılaştırmaları

Katılımcılar, program sonunda güç analizi konusunda temel bilgi ve becerileri kazanarak, örneklem büyüklüğü belirleme süreçlerinde daha doğru ve güvenilir sonuçlar elde edebileceklerdir.

Sertifika Programına Bakınız.

Power Analizi Sertifika Programı