Coğrafya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Coğrafya Yüksek Lisans Programı, yerel, bölgesel ve küresel düzeyde toprak, su, iklim, yerleşimler, doğal ve beşeri faktörlerin etkileşimini inceleyen bir programdır. Bu programda, öğrencilere fiziksel coğrafya, beşeri coğrafya, coğrafi bilgi sistemleri, coğrafi analiz teknikleri gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir.

Ayrıca, öğrenciler, coğrafi veri toplama ve analiz yöntemlerini kullanarak mekânsal problemleri çözme, sürdürülebilirlik, kentsel planlama, doğal kaynak yönetimi gibi konular üzerinde çalışmalar yapma becerilerini geliştirirler. Coğrafya mezunları, kamu kurumlarında, planlama birimlerinde, harita mühendisliği firmalarında, çevre danışmanlık şirketlerinde veya araştırma merkezlerinde çalışabilirler.