Elektrik-Elektronik Mühendisliği Teknolojileri Yl. Prg. Nedir ?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, öğrencilere elektrik ve elektronik mühendisliği alanında teknolojik gelişmeleri takip eden ve uygulayan bir eğitim sunar. Bu programda, öğrenciler elektronik devre tasarımı, mikrodenetleyici sistemleri, sinyal işleme, kontrol sistemleri ve iletişim teknolojileri gibi konularda derinlemesine bilgi edinirler.

Elektrik-elektronik mühendisliği teknolojileri mezunları, elektronik, telekomünikasyon, otomotiv, savunma sanayii, medikal cihazlar ve enerji sektörü gibi birçok alanda çalışabilirler. Mezunlar, yenilikçi elektronik sistemlerin tasarımı, prototipleme, üretim süreçleri ve testlerinde görev alabilirler. Ayrıca, proje yönetimi, teknoloji danışmanlığı veya araştırma görevlisi olarak da çalışma imkanına sahiptirler. Elektrik-elektronik mühendisliği teknolojileri yüksek lisans programı, öğrencilere teknolojik trendlere ayak uydurma ve sektördeki yeniliklere liderlik etme becerisi kazandırır.