Ameliyathane Hizmetleri Yüksek Lisans Programı Nedir?

Ameliyathane Hizmetleri Yüksek Lisans Programı, cerrahi müdahalelerin planlanması, yönetimi ve güvenliği üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere ameliyat ortamının organizasyonu, ameliyat takibi ve cerrahi ekip çalışması konularında derinlemesine bir eğitim sunar. Öğrenciler, ameliyathanenin donanımı, sterilizasyon prosedürleri ve enfeksiyon kontrolü gibi konuları öğrenir. Ayrıca, cerrahi prosedürlerin yönetimi, anestezi takibi ve cerrahi ekibin koordinasyonu gibi becerileri geliştirirler. Mezunlar, hastanelerde ameliyathane yöneticisi, cerrahi teknoloji uzmanı veya cerrahi ekip üyesi olarak çalışabilirler. Ayrıca, sağlık yönetimi, kalite güvencesi veya sağlık politikası gibi alanlarda görev alabilirler.