Devlet Memuru Aile Danışmanlığı Yapabilir Mi?

Devlet Memuru
Aile Danışmanlığı Yapabilir Mi?

Devlet memuru olarak aile danışmanlığı yapma yeteneği, bölgenizdeki iş kanunlarına ve yönetmeliklere, ayrıca sizin mevcut rolünüze ve işvereninizin politikalarına bağlıdır.

Bazı devlet kurumları ve hizmetleri, aile danışmanı olarak eğitim görmüş ve sertifikalandırılmış memurların bu yeteneklerini kullanmalarına izin verir. Örneğin, sosyal hizmetler, eğitim veya gençlik hizmetleri gibi alanlarda çalışan memurların aile danışmanlığı hizmetleri sağlaması mümkün olabilir.

Ancak, diğer durumlarda, aile danışmanı olarak çalışmak için belirli bir lisans veya sertifika gerekebilir ve bu da genellikle belirli bir eğitim seviyesi ve denetimli klinik saatlerini gerektirir.

Ek olarak, devlet memurları genellikle belirli bir etik ve davranış koduna tabidir, ve bu da aile danışmanlığı hizmetleri sağlamanın uygun olup olmadığını etkileyebilir.

Sonuç olarak, devlet memuru olarak aile danışmanlığı yapmak mümkün olabilir, ancak bunun mümkün olup olmadığını belirlemek için işvereninizle, mesleki derneğinizle ve yerel lisanslama kuruluşlarıyla iletişim kurmanız önemlidir.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız: Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası