Eczacılık Farmakoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Eczacılık Farmakoloji Yüksek Lisans Programı, eczacılık alanında farmakoloji konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, ilaçların etki mekanizmalarını, farmakodinamik ve farmakokinetik özelliklerini, ilaç etkileşimlerini, ilaç güvenliğini ve farmakolojik tedavi stratejilerini inceler.

Öğrenciler, ilaçların etkilerini araştırmak için deneysel yöntemler kullanır, farmakolojik verileri analiz eder ve ilaç etkileşimleri hakkında bilgi edinirler. Mezunlar, eczanelerde, ilaç endüstrisinde, araştırma laboratuvarlarında veya akademik kurumlarda farmakoloji araştırmaları, ilaç güvenliği değerlendirmesi veya ilaç formülasyonu gibi alanlarda çalışabilirler.