Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, tıp ve mühendislik disiplinlerini birleştiren bir programdır. Bu programda, tıbbi cihazlar, biyomedikal görüntüleme, biyomateryaller, biyomekanik ve biyomedikal sinyal işleme gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, biyomedikal mühendislik prensipleri, tıbbi cihaz tasarımı ve geliştirme, biyomedikal test ve değerlendirme becerileri kazandırılır. Mezunlar, hastanelerde, sağlık teknolojisi şirketlerinde, araştırma merkezlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Tıbbi cihaz tasarımı ve geliştirme projelerinde görev alabilir, biyomedikal araştırmalarda teknik destek sağlayabilir ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik yenilikçi çözümler üretebilirler.