Eğitimde Psikolojik Hizmetler Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Eğitimde Psikolojik Hizmetler yüksek lisans programı, öğrencilere eğitim ortamlarında psikolojik hizmetlerin nasıl sunulacağını ve öğrencilerin psikolojik ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını öğretir. Program, çocuk ve ergen psikolojisi, danışma ve terapi teknikleri, zorbalıkla mücadele, kriz yönetimi gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, okullarda psikolojik hizmetler sunabilir, öğrencilerin duygusal ve davranışsal sorunlarını ele alabilir, rehberlik ve danışmanlık yapabilir ve eğitim personeline psikolojik destek sağlayabilirler. Mezunlar, okullar, eğitim kurumları, gençlik merkezleri ve çocuk danışmanlık merkezleri gibi çeşitli çalışma alanlarında istihdam edilebilirler.