Çevre Sosyal Bilimleri Yl. Prg. Nedir ?

Çevre Sosyal Bilimleri Yüksek Lisans Programı, çevre sorunlarını sosyal, ekonomik ve politik açılardan inceleyen bir programdır. Bu programda, öğrencilere çevre politikalar ve yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, çevresel adalet, çevresel sosyoloji, çevre psikolojisi ve çevresel iletişim gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir.

Öğrenciler, çevre sorunlarının sosyal etkilerini analiz eder, çevresel politikaların toplumsal ve ekonomik boyutlarını değerlendirir ve çevre ile ilgili toplumsal değişim süreçlerini inceleyerek çözüm önerileri geliştirirler. Çevre Sosyal Bilimleri mezunları, kamu kurumlarında, çevre danışmanlık firmalarında, sivil toplum örgütlerinde, araştırma merkezlerinde veya uluslararası kuruluşlarda çevre politikası ve sosyal etki değerlendirmesi alanlarında çalışabilirler.