Enformasyon Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enformasyon Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında uzmanlaşmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bilgi sistemleri, veritabanı yönetimi, ağ teknolojileri, yazılım geliştirme, siber güvenlik ve büyük veri analitiği gibi konuları incelerler.Mezunlar, bilgi teknolojileri şirketlerinde, kurumsal firmalarda, kamu kurumlarında veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler.

Bilgi sistemleri geliştirme projelerinde yer alabilir, ağ altyapısı yönetimi yapabilir, yazılım uygulamaları geliştirebilir ve siber güvenlik önlemleri alabilir, veritabanı yönetimi ve büyük veri analitiği çalışmaları yapabilirler. Ayrıca, bilgi teknolojileri stratejileri geliştirme, iş süreçlerini iyileştirme ve veri güvenliği konularında danışmanlık hizmeti verebilirler.