Ekonometri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ekonometri bölümü, ekonomik ve finansal olayları istatistiksel ve matematiksel yöntemler kullanarak analiz etmek üzere tasarlanmış bir disiplindir. Bu bölümde öğrenciler, ekonomik verilerin toplanması, analizi ve yorumlanması için matematiksel ve istatistiksel araçları kullanarak nicel bir yaklaşımı öğrenirler.

Ekonometri bölümünden mezun olanlar genellikle ekonomi, finans, bankacılık, sigortacılık, pazarlama ve danışmanlık gibi sektörlerde iş bulurlar. Ekonometri uzmanları, istatistiksel ve matematiksel modeller kullanarak ekonomik olayları yorumlar ve tahmin ederler. Ayrıca, ekonomik politikaların analizi ve etkilerini incelerler. Veri toplama, analiz etme ve raporlama işleri için çeşitli yazılım ve araçları da kullanabilirler.