Ortez Ve Protez Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ortez ve Protez Bölümü, insan vücudunun hareket yeteneğini kaybetmiş veya doğuştan eksik olan insanlara yardımcı olmak için protez ve ortezlerin tasarımı, üretimi ve uygulanması konuları üzerine yoğunlaşan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, insan anatomisi, matematik, fizik, malzeme bilimi, işletme ve yönetim gibi konular hakkında bilgi sahibi olurlar. Bu bilgileri kullanarak, protez ve ortez tasarımı yapabilirler.Mezunlar, protez ve ortez üretimi yapan özel ve kamu kuruluşlarında, hastanelerde ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca, kendi işlerini kurarak bağımsız çalışma fırsatları da bulabilirler.