Deniz Turizmi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Deniz Turizmi Yüksek Lisans Programı, öğrencilere deniz turizmi sektöründe yönetim ve planlama becerileri kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere deniz turizminin ekonomik, sosyal, çevresel ve kültürel etkilerini anlama ve değerlendirme yeteneği sağlar.

Öğrenciler, deniz turizmi destinasyonları ve tesislerinin planlanması, turizm pazarlama stratejileri, sürdürülebilir turizm uygulamaları ve turizm hukuku gibi konularda bilgi edinirler. Program genellikle endüstri ziyaretleri, stajlar ve projelerle pratik deneyim sunar. Deniz Turizmi Yüksek Lisans Programı mezunları, turizm şirketlerinde, otellerde, tatil köylerinde, kruvaziyer şirketlerinde, turizm planlama ve yönetimiyle ilgili devlet kurumlarında veya kâr amacı gütmeyen turizm organizasyonlarında yönetim ve planlama pozisyonlarında çalışabilirler.