Fızıksel Oşınografı Yl. Prg. Nedir ?

Fiziksel Oşinografi Yüksek Lisans Programı, okyanusların fiziksel özelliklerini, hareketlerini, sirkülasyonunu ve etkileşimlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, okyanus akıntıları, termohalin dolaşım, dalga hareketleri, deniz suyu özellikleri gibi konuları araştırırlar.

Mezunlar, araştırma kurumlarında, deniz ve okyanus bilimleriyle ilgili kuruluşlarda veya kamu kurumlarında çalışabilirler. Okyanusların fiziksel özelliklerini ölçebilir, deniz akıntılarını ve dolaşımını analiz edebilir, dalga hareketlerini modellere aktarabilir ve iklim değişikliği etkilerini değerlendirebilirler. Ayrıca, hidroloji ve su kaynakları yönetimi, çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve deniz taşımacılığı gibi alanlarda çalışma fırsatları da bulunabilir.