Elektrik, Elektronik Mühendisliği Yl. Prg. Ne iş Yapar ?

Elektrik, Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, elektrik ve elektronik mühendisliği disiplinlerindeki ileri düzey bilgi ve becerileri öğrencilere sunmayı amaçlar. Bu programda, öğrenciler elektrik devreleri, elektronik bileşenler, sinyal işleme, güç sistemleri, mikroelektronik, haberleşme sistemleri gibi konuları derinlemesine incelerler.

Elektrik, elektronik mühendisliği yüksek lisans mezunları, telekomünikasyon, otomotiv, enerji, savunma sanayii, elektronik cihaz tasarımı ve üretimi gibi birçok sektörde çalışma imkanına sahiptir. Mezunlar, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, analizi ve sorun giderme konularında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme projelerinde yer alabilir ve yenilikçi çözümler üretebilirler.