Fen Bilgisi Öğretmenliği Yl. Prg. Nedir ?

Fen Bilgisi Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, fen bilgisi öğretmenlerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fen bilimleri öğretimi, öğretim materyali kullanımı, fen öğretiminde teknoloji entegrasyonu, öğrenci değerlendirme yöntemleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında fen bilgisi öğretmeni olarak çalışabilir, müfredat geliştirme projelerine katılabilir, öğretim materyali ve ders planları hazırlayabilir veya eğitim kurumlarında yöneticilik yapabilirler. Ayrıca, fen bilgisi öğretiminde en son yöntemleri ve teknolojileri kullanabilir, fen bilgisi eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilir ve öğretim süreçlerini etkileşimli ve etkili hale getirebilirler.