Havacılık Yönetimi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Havacılık Yönetimi Yüksek Lisans Programı, havacılık sektöründe yönetim becerilerini kullanarak havacılık işletmelerini yönetme ve havacılık projelerini planlama konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere havacılık işletmeciliği, hava taşımacılığı yönetimi, havacılık güvenliği, havayolu işletmeleri yönetimi, havalimanı işletmeciliği, havacılık ekonomisi ve havacılık pazarlaması gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, havacılık işletmelerinde stratejik yönetim, operasyonel planlama, pazarlama ve finansal yönetim becerilerini geliştirir. Mezunlar, havayolu şirketlerinde, havaalanlarında, sivil havacılık otoritelerinde, havacılık danışmanlık firmalarında veya havacılık endüstrisi şirketlerinde havacılık yöneticisi, havacılık danışmanı, havaalanı yöneticisi veya havacılık pazarlama uzmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.