Elektrik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektrik Mühendisliği bölümü, elektrik alanındaki temel prensipleri ve uygulamaları öğretir. Öğrenciler elektrik devreleri, sinyal işleme, elektronik, güç sistemleri, kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, elektromanyetik alanlar ve cihazlar hakkında teorik ve pratik bilgiler edinirler.Elektrik mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler, birçok farklı alanda çalışabilirler. Örneğin, elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım sistemleri, elektronik cihazlar ve sistemler, haberleşme cihazları ve sistemleri, endüstriyel kontrol sistemleri, bilgisayar donanımı ve yazılımı, otomotiv sistemleri ve robotik gibi alanlarda çalışabilirler.

Elektrik mühendisleri, elektrik ve elektronik cihazların tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, test edilmesi ve bakımı gibi konularda çalışırlar. Bu meslekte çalışan kişiler, çeşitli teknik sorunları çözmek için matematiksel ve bilimsel ilkeleri kullanırlar. Ayrıca, güvenlik standartlarına uygunluk ve çevresel düzenlemeler gibi diğer faktörler de göz önünde bulundurulur.