Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, canlıların genetik yapılarını ve bu yapıların nasıl işlev gördüğünü inceleyen bir disiplindir. Bu bölümdeki öğrenciler, biyolojinin moleküler düzeydeki temellerini, genetik kodun nasıl okunduğunu ve canlıların nasıl geliştiğini anlamak için çeşitli araçlar ve teknolojiler kullanarak laboratuvar çalışmaları yaparlar.Öğrenciler moleküler biyoloji ve genetik alanında geniş bir müfredat alır, biyokimya, hücre biyolojisi, genetik, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji ve biyoinformatik gibi konuları kapsayan teorik ve pratik eğitimler alırlar.

Mezunlar, biyoteknoloji, ilaç endüstrisi, sağlık hizmetleri, gıda endüstrisi, araştırma ve akademik kurumlar, tarım ve çevre gibi alanlarda çalışabilirler.Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları, araştırma ve geliştirme departmanları, laboratuvarlar, üniversiteler, biyoteknoloji firmaları, ilaç endüstrisi, sağlık kuruluşları, tarım şirketleri gibi birçok alanda iş bulabilirler. Mezunlar, DNA analizi, proteomik, biyokimyasal ve biyofiziksel çalışmalar, genetik manipülasyonlar, biyoinformatik, biyomedikal araştırmalar gibi konulara odaklanarak kariyer yapabilirler.